joi, 1 septembrie 2016

Cu ceva ani in urma in vacanta in Grecia m-a fascinat un desert pe cat de simplu pe atat de gustos.O prajitura putin acrisoara,cu un gust racoritor ideala in caldura sufocanta din insule si mi-a ramas gandul la ea.O doamna draguta care lucra la hotelul unde eram cazati mi-a spus ca este :

Prajitura greceasca cu gris

Este usor de preparat si lista ingredientelor este scurta de tot.

Avem nevoie de 5 oua,120 grame zahar,2 pliculete zahar vaniliat,1 praf de copt,1/2 lingurita soda de bicarbonat,un praf de sare,300 grame gris,100 grame faina,200 grame iaurt,120 ml ulei.


Ouale se freaca spuma  cu zharul,zaharul vaniliat si sarea.Adaugam pe rand : praful de copt stins cu doua lingurite de iaurt,soda de bicarbonat,uleiul,iaurtul,faina si grisul.Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu zahar tos si turnam compozitia.Se coace in cuptorul preincazit 50-60 minute. Intre timp pregatim siropul, punem la infierbantat 500 ml de apa.Cand clocoteste adaugam 250-300 grame zahar,un pliculet de zahar vaniliat si fierbem 10 minute.Lasam la racit si adaugam in sirop zeama de la doua lamai. ( Coaja de lamai nu o arunc,o dau pe razatoare si o amestec cu cateva linguri de zahar,o pun in borcan si o tin la frigider pentru o prajitura care necesita in compozitie coaja de lamaie.)


Dupa ce s-a copt scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul pe toata suprafata prajiturii.Vom vedea cum siropul este absorbit instantaneu de prajitura fierbinte.
Se serveste rece,un deliciu acrisor,racoritor si insiropat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu