joi, 11 mai 2017

Felie de Energie din cereale integrale cu Ulei de Cocos

Pentru dimineti in forta !

 Mergem la scoala,mergem la serviciu sau avem de lucru in casa sau in jurul casei,masa de dimineata,micul dejun, este cea mai importanta parte a zilei.

Aportul de vitamine si saruri,alimente cu un bogat factor energetic aduc organismului acea vitalitate pentru a incepe o noua zi in forta.

Cand am preparat prima data Felie de Energie din cereale integrale am vrut sa ofer familiei mele o alternativa sanatoasa clasicelor sendviciuri.

Rezultatul a fost uimitor,toti ai casei s-au declarat fani al acestui mic dejun - desert - gustare.

Ce imi place la aceasta reteta este faptul ca este versatila,o putem pregati cu ce avem prin casa si ii putem adauga orice ingredient care ne place.Pentru a evita monotonia chiar este indicat sa mai schimbam cate ceva la ea pentru a fi mereu atractiva.

Cand am primit invitatia de a introduce Ulei de Cocos Extra Virgin  - https://vegis.ro/alimentare-otet-uleiuri/niavis/20741-ulei-de-cocos-extra-virgin-ecologic-bio-250g/ de la VEGIS.RO  - https://vegis.ro/ - intr-o reteta inedita si delicioasa, 

Felia de Energie a fost prima mea optiune ! 



Ingrediente : 

500 g cereale integrale cu fructe uscate
1 l lapte
200 g perle de tapioca
200 g miez de nuca macinata
200 g miez de nuca sfaramata si coapta in cuptor 2-3 minute
150 g mix de seminte crude ( seminte de floarea soarelui,seminte de dovleac,seminte de in,seminte de susan )
50 g fulgi de nuca de cocos
50 g stafide

Pentru blatul de pandispan :

4 oua
2 plicuri zahar vaniliat
1 praf de copt
1 cana zahar tos
150 ml ulei de cocos
1 cana faina
1 strop de sare

Pentru ornat : 

100 g merisoare

Mod de preparare :



Prima data se pun la inmuiat cerealele integrale in 700 ml lapte si separat perlele tapioca in 300 ml lapte ,30 de minute.Amestecam din cand in cand .Cerealelor le adaugam si stafidele.

Dupa trecerea celor 30 de minute pregatim blatul.
 Albusurile se mixeaza spuma cu un strop de sare.Adaugam zaharul tos putin cate putin mixand in continuare. Punem si vanilia. Albusurile spuma trebuie sa aiba o consistenta cremoasa dar sa nu curga.

Adaugam galbenusurile pe rand,praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul de cocos pe care l-am topit in prealabil la foc mic cateva secunde si l-am lasat sa se raceasca.

Am pus mixerul deoparte si am incropit faina in aluat putin cate putin folosind o lingura de lemn,astfel nu am scos aerul din aluat.

Am amestecat cerealele cu perlele tapioca si cu o lingura mare am inceput sa incropesc amestecul in blat,in continuare amestecand incet.

Am adaugat nucile sfaramate,miezul de nuca macinat ,fulgii de nuca de cocos si mixul de seminte.

Am uns o tava cu ulei de cocos si am tapetat-o cu faina.

Am turnat amestecul obtinut ,l-am dispersat pe toata suprafata tavii cu o spatula si am presarat merisoarele
.
Am copt 60 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.


Se lasa sa se raceasca si se feliaza dupa preferinte.



Un mic dejun ideal cu o cana de lapte sau gustarea delicioasa de la ora 10. Ma bucur ca am inbogatit acest preparat cu Ulei de Cocos Extra Virgin de la Niavis datorita proprietatilor sale.

Pentru un plus de savoare putem adauga glazura de ciocolata deasupra.

Astfel am aflat ca Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos este solid pana la temperatura de 25C, iar peste aceasta temperatura el devine lichid, fiind o proprietate normala si specifica acestui tip de produs.
Astfel, uleiul de cocos poate fi utilizat atat pentru gatit, cat si pentru uz cosmetic, in ambele forme ale sale.
Mai multe despre Uleiul de Cocos de la Niavis aflati din urmatorul link : https://vegis.ro/alimentare-otet-uleiuri/niavis/20741-ulei-de-cocos-extra-virgin-ecologic-bio-250g/.











3 comentarii: