O reteta ce am preparat-o prima data anul trecut si care ne-a placut atat de mult incat o portie nu ne ajunge si anul acesta a trebuit sa fac doua.
Gogosari in sos de rosii
Avem nevoie de
5 kg gogosari
500 ml otet
500 gr zahar
350 ml ulei
2 linguri sare mare
2 linguri piper boabe
7-8 foi de dafin
800 ml bulion
(+ 50 ml otet,+50 gr zahar,+1 lingura sare)
Gogosarii se spala se scot cotoarele si se taie felii.Se pun toate ingredientele intr-o oala in afara de gogosari si in afara de ingredientele de rezerva(cele cu +).Se fierbe la foc mic 15 minute.Se oparesc gogosarii pe rand in marinata fierbinte 5 minute.Se scot cu paleta intr-un vas si se lasa la racit apoi se pun in borcane,se taseaza ca sa nu ramana goluri de aer.Se adauga ingredientele care apar cu + in sosul de rosii pentru ca marinata sa-si recapete consistenta.Se toarna peste gogosari pana se umplu borcanele,se inchid ermetic,se fierb la bain-mare 30 minute.Se tin in paturi pana se racesc.Se depoziteaza la loc rece si uscat.Dupa desfacere se tine la frigider.Ce ne-a placut la aceasta reteta este ca se poate consuma si sosul,nu se arunca ca la gogosarii simpli in otet.
reteta este iubita de toata familia mea!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place mult,o portie nu ne ajunge asa ca pun pentru iarna doua,cred ca la anul trei ca a inceput sa-i placa si mezinului :)
ȘtergereSi noua ne place mult,o portie nu ne ajunge asa ca pun pentru iarna doua,cred ca la anul trei ca a inceput sa-i placa si mezinului :)
Ștergere