Tarta cu dovlecei si ciuperci
Ingrediente :
2 kg dovlecei
1 kg ciuperci
400 gr fasole ferde congelata sau orice mix de legume
4 oua
300 g cas
200 g branza feta
1 legatura de patrunjel verde si marar
2 ceape mica sau 4 cepe verzi
1 cescuta de ulei
150 g pesmet
5 linguri faina
sare,piper macianat.MAGGI Ideea Zilei Intersavor Legume
Mod de preparare :
Dovleceii se curata de coaja de de samburi,se dau pe razatoarea de mere se sareaza si se lasa 40 de minute ca sa isi lase zeama si sa se inmoaie.
Ciupercile se taie cuburi . Faolea verde congelata se pune la fiert 10 minute.Se strecoara.
Taiem o ceapa alba sau 2 cepe verzi marunt si o calim in ulei , adaugam ciupercile, acoperim si lasam la fiert 20 de minute pana le scade apa ce si-au lasat-o.
Stoarcem bine dovleceii , le adaugam ciupercile fierte, casul si branza feta date pe razatoare, patrunjelul si mararul tocate marunt. Taiem marunt si ceapa, o punem in compozitie, condimentam cu sare,piper, Maggi Intensavor Legume, punem ouale, faina si pemetul.
Amestecam bine, ungem o tava cu ulei si tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in tava, o dispersam uniform in ea si o coacem 50-60 de minute la foc mic.
Se serveste ca atare sau cu sos de smantana cu usturoi, sos de rosii cu bususioc sau cu orice altceva va place.
Pofta buna !
marți, 31 iulie 2018
Chiftelute vegetale cu branza feta si sos de rodie
Vinetele le-am copt, le-am scurs bine și le-am tocat. Dovlecelul curățat și scobit l-am dat pe răzătoare,am pus sare și l-am lăsat să-și lase apa.
Legumele congelate le-am fiert 10 minute, le-am lăsat la răcit și le-am tocat mărunt. Puteti alege orice mix de legume congelate, eu am ales Vip Mix deoarece au mult morcov si am dorit ca piftelutele mele sa se complecteze armonios cu sosul dulce de rodie, avand in vedere ca morcovii dau dulceata preperetelor.
Am amestecat vinetele cu dovlecelul stors bine de apă și cu legumele fierte și tocate. Am adăugat brânza feta și cașul date pe răzătoare, branza feta pentru a le conferii grasime si branza cas pentru a le lega in timpul prajirii,am pus cele două ouă, verdeața de mărar și pătrunjel tocate mărunt,ceapa tăiată mărunt, am potrivit de sare și piper, am pus făina și pesmetul.
Am amestecat bine ingredientele de mai sus, cu mâinile înmuiate în apă am format chifteluțele și le-am prăjit în ulei încins , la foc potrivit,nici mic ca să iasă uleioase, nici mare ca să se ardă și să rămână nefăcute la mijloc.
Le-am servit alături de brânză feta și sos de rodie. Dupa preferinta le puteti alatura sos de smantana cu usturoi,sos de rosii cu busuioc si miere, sau orice sos care face preferintele dumneavoastra.
Chifteluțele vegetale le înlocuiesc cu succes pe cele cu carne la noi,iar combinația de dulce cu sărat a făcut din nou deliciul familiei .
Chifteluțe vegetale cu brânză feta și sos de rodie
Ingrediente :
2 vinete mici sau 400 g vinete congelate
1 dovlecel
400 g legume congelate Gradena Vip Mix
100 g brânză feta
100 g caș
2 ouă
1 ceapă mică
Sare,Maggi Ideea Zilei
Intersavor Legume,piper măcinat, verdeață de mărar și pătrunjel1 dovlecel
400 g legume congelate Gradena Vip Mix
100 g brânză feta
100 g caș
2 ouă
1 ceapă mică
Sare,Maggi Ideea Zilei
2 linguri făină
5 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Pentru sos : 1 rodie , 2 linguri făină, sare, 2 linguri zahăr
5 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Pentru sos : 1 rodie , 2 linguri făină, sare, 2 linguri zahăr
Vinetele le-am copt, le-am scurs bine și le-am tocat. Dovlecelul curățat și scobit l-am dat pe răzătoare,am pus sare și l-am lăsat să-și lase apa.
Legumele congelate le-am fiert 10 minute, le-am lăsat la răcit și le-am tocat mărunt. Puteti alege orice mix de legume congelate, eu am ales Vip Mix deoarece au mult morcov si am dorit ca piftelutele mele sa se complecteze armonios cu sosul dulce de rodie, avand in vedere ca morcovii dau dulceata preperetelor.
Am amestecat vinetele cu dovlecelul stors bine de apă și cu legumele fierte și tocate. Am adăugat brânza feta și cașul date pe răzătoare, branza feta pentru a le conferii grasime si branza cas pentru a le lega in timpul prajirii,am pus cele două ouă, verdeața de mărar și pătrunjel tocate mărunt,ceapa tăiată mărunt, am potrivit de sare și piper, am pus făina și pesmetul.
Am amestecat bine ingredientele de mai sus, cu mâinile înmuiate în apă am format chifteluțele și le-am prăjit în ulei încins , la foc potrivit,nici mic ca să iasă uleioase, nici mare ca să se ardă și să rămână nefăcute la mijloc.
Important : NU schimbati intensitatea uleiului in timpul prepararii astfel acesta nu se va arde fiind necesar .sa-l schimbati intre timp.
Pentru sosul de rodie am fiert semințele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Am strecurat zeama, semințele le-am pasat printr-o sită deoarece nu-mi doream un sos cu sâmburi.
Pentru sosul de rodie am fiert semințele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Am strecurat zeama, semințele le-am pasat printr-o sită deoarece nu-mi doream un sos cu sâmburi.
Siropul l-am pus înapoi pe foc și l-am îngroșat cu cele două linguri de făină amestecată cu puțină apă. L-am lăsat să dea câteva clocote, am pus sare și zahăr după gust.
Le-am servit alături de brânză feta și sos de rodie. Dupa preferinta le puteti alatura sos de smantana cu usturoi,sos de rosii cu busuioc si miere, sau orice sos care face preferintele dumneavoastra.
Chifteluțele vegetale le înlocuiesc cu succes pe cele cu carne la noi,iar combinația de dulce cu sărat a făcut din nou deliciul familiei .
Spor la preparat, pofta buna la mancat !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)