Chifteluțe vegetale cu brânză feta și sos de rodie
Ingrediente :
2 vinete mici sau 400 g vinete congelate
1 dovlecel
400 g legume congelate Gradena Vip Mix
100 g brânză feta
100 g caș
2 ouă
1 ceapă mică
Sare,Maggi Ideea Zilei
Intersavor Legume,piper măcinat, verdeață de mărar și pătrunjel1 dovlecel
400 g legume congelate Gradena Vip Mix
100 g brânză feta
100 g caș
2 ouă
1 ceapă mică
Sare,Maggi Ideea Zilei
2 linguri făină
5 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Pentru sos : 1 rodie , 2 linguri făină, sare, 2 linguri zahăr
5 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Pentru sos : 1 rodie , 2 linguri făină, sare, 2 linguri zahăr
Vinetele le-am copt, le-am scurs bine și le-am tocat. Dovlecelul curățat și scobit l-am dat pe răzătoare,am pus sare și l-am lăsat să-și lase apa.
Legumele congelate le-am fiert 10 minute, le-am lăsat la răcit și le-am tocat mărunt. Puteti alege orice mix de legume congelate, eu am ales Vip Mix deoarece au mult morcov si am dorit ca piftelutele mele sa se complecteze armonios cu sosul dulce de rodie, avand in vedere ca morcovii dau dulceata preperetelor.
Am amestecat vinetele cu dovlecelul stors bine de apă și cu legumele fierte și tocate. Am adăugat brânza feta și cașul date pe răzătoare, branza feta pentru a le conferii grasime si branza cas pentru a le lega in timpul prajirii,am pus cele două ouă, verdeața de mărar și pătrunjel tocate mărunt,ceapa tăiată mărunt, am potrivit de sare și piper, am pus făina și pesmetul.
Am amestecat bine ingredientele de mai sus, cu mâinile înmuiate în apă am format chifteluțele și le-am prăjit în ulei încins , la foc potrivit,nici mic ca să iasă uleioase, nici mare ca să se ardă și să rămână nefăcute la mijloc.
Important : NU schimbati intensitatea uleiului in timpul prepararii astfel acesta nu se va arde fiind necesar .sa-l schimbati intre timp.
Pentru sosul de rodie am fiert semințele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Am strecurat zeama, semințele le-am pasat printr-o sită deoarece nu-mi doream un sos cu sâmburi.
Pentru sosul de rodie am fiert semințele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Am strecurat zeama, semințele le-am pasat printr-o sită deoarece nu-mi doream un sos cu sâmburi.
Siropul l-am pus înapoi pe foc și l-am îngroșat cu cele două linguri de făină amestecată cu puțină apă. L-am lăsat să dea câteva clocote, am pus sare și zahăr după gust.
Le-am servit alături de brânză feta și sos de rodie. Dupa preferinta le puteti alatura sos de smantana cu usturoi,sos de rosii cu busuioc si miere, sau orice sos care face preferintele dumneavoastra.
Chifteluțele vegetale le înlocuiesc cu succes pe cele cu carne la noi,iar combinația de dulce cu sărat a făcut din nou deliciul familiei .
Spor la preparat, pofta buna la mancat !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu