joi, 16 februarie 2017

Prajitura FANTAstica cu suc natural de portocale

Ca in fiecare an de Sfantul Valentin m-am pregatit sa-mi surprind jumatatea cu un desert. Si ca sa fie in ton cu semnificatia zilei ma pregateam sa prepar ceva cu rosu sau roz.

In ziua cu pricina mi-a ratacit privirea pe cele 15 portocale ocolite si rasocolite de toata lumea,se nimerisera un pic acre si nu faceau cu ochiul la nici unul din noi.
Si atunci am avut revelatia : Chiar daca culoarea zilei este rosul,unei prajituri ii sta bine si in galben ! 

Astfel am pregatit o Prajitura FANTAstica cu sus natural de portocale.

Am avut nevoie de :

Pentru blat
8 oua ( ptr tava de 30 / 35 cm )
100 gr zahar
1 zahar vaniliat
1 praf de copt
5 linguri ulei
3 linguri cacao
6 linguri faina
sare

Pentru crema de branza:
1 kg branza de vaci 
250 gr unt
250 gr zahar
2 pliculete zahar vaniliat
sare

Pentru glazura :
1 kg si jumatate portocale
2 pudinci de vanilie
100 gr zahar

Mod de preparare : 

Am separat ouale,am mixat spuma albusurile cu sarea,zaharul si zaharul vaniliat.Am adaugat pe rand galbenusurile,praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul.
Cu lingura de lemn  / telul am incropit faina cernuta impreuna cu cacaoa ( pentru a nu face cocoloase),am turnat compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am copt in cuptorul preincalzit cca 50 minute.
Dupa coacere am lasat blatul la racit.

Am pregatit crema , am mixat spuma untul cu zaharul si zaharul vaniliat,am adaugat branza de vaci ,am mixat pana s-a incorporat bine si am intins crema obtinuta peste blatul racit cu o spatula .
Am dat prajitura la rece doua ore.

Portocalele le-am stors obtinand astfel 1 litru de suc de portocale.700 ml le-am pus pe foc la infierbantat iar in restul de 300 ml am dizolvat pudincile de vanilie si zaharul.
Am turnat compozitia de suc cu pudinci peste sucul fierbinte de pe foc si amestecand incontinuu am lasat glazura sa se intareasca si sa dea cateva clocote.
Am inchis focul si am lasat vasul la racit cu un capac pe el ca sa nu se formeze o pielita peste glazura. 
Cand s-a racit pe jumatate am turnat glazura peste crema de branza,am intins-o deasemenea cu o spatula si am tinut la rece 1-2 ore. 

Se feliaza si se serveste cu cei dragi ! 

Voi incerca aceasta reteta si cu un suc de capsuni,kiwi ,voi da fructele prin blender,voi complecta cu apa si voi proceda la fel ca si cu sucul de portocale,imi place sa ma joc cu aromele si cu culorile in preparatele mele.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu