duminică, 13 noiembrie 2016

Felie Lapte de Pasare cu cacao

Pentru crema : 

8 galbenusuri
4 linguri zahar
1 zahar vaniliat
1 lingura de cacao
2 pudinci de cacao
800 ml lapte
1 praf de sare
-----
Dupa ce se raceste :

250 g margarina
200 g zahar pudra


Pentru blat : 

8 albusuri
8 linguri zahar
1 zahar vaniliat
8 linguri faina
50 ml ulei
1 praf de copt 
1 praf de sare

Pentru ornat ; 

500 ml frisca ( vegetala sau din lapte )

Mod de preparare :

Pregatim intai crema.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul ,vanilia si sarea.Se incorporeaza cu grija cacaoa si pudincile.Adaugam laptele incetisor pana se dizolva amestecul de cacao.
Se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit.

Pregatim blatul.

Albusurile se bat spuma cu sarea ,zaharul pudra si vanilia.Se adauga praful de copt stins cu 2 linguri de lapte.Turnam uleiul incetisor mixand in continuare.
Incorporam faina cernuta ( sa nu aiba cocoloase ) cu lingura de lemn ca sa nu scoatem aerul din aluat.

Se toarna intr-o tava de 30/25 cm in care am pus hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 40 minute. Lasam la racit.

Pregatim crema.Frecam spuma margarina cu zaharul.Adaugam pudinca racita cate putin ca sa nu se taie crema.

Blatul racit il punem inapoi in tava,si adaugam crema peste el dispersand-o uniform pe suprafata blatului.Se tine la frigider 2-3 ore.
Ornam cu frisca dupa preferinte se tine din nou la frigider cca 2 ore si se serveste.

Delicioasa ! Vei dori sa o prepari din nou cat mai curand ! 


Un mic secret : in loc de pudinci de cacao poti folosi de vanilie ,renunti si la lingura de cacao din compozitie si vei avea o Felie de Lapte de Pasare la fel de delicioasa !













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu