luni, 16 ianuarie 2017

Ciorba cu pachetele umplute cu rantas

Avem nevoie de : 

2 morcovi
1 radacina patrunjel
sare,piper boabe,1 lingura chimen,Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume,1 legatura patrunjel verde

Pentru pachetele pregatim un aluat din :

300 gr faina
2 oua
2 linguri smantana
sare
o jumatate cescuta apa

Pentru rantas ( umplutura )

o jumatate cescuta ulei
7-8 linguri faina
1 lingurita boia de ardei dulce 

Punem 5 litri de apa la incalzit,curatam morcovii si patrunjelul,ii dam pe razatoare,ii adaugam in oala si lasam sa fiarba la foc mic.Potrivim de sare,piper si Maggi Secretul Gustului.Adaugam si chimenul boabe.

Preparam rantasul punand pe foc o tigaie in care am turnat uleiul.Adaugam faina amestecand incontinuu,lasam cateva minute pe foc pana se face ca o spuma si dupa aceea inca 1 minut fara sa ne oprim din amestecat ca sa nu se arda.
Luam de pe foc,lasam sa se linisteasca cca 30-40 secunde si punem boiaua ( boiaua adugata in rantasul de pe foc se arde si iese mancarea amara. Punem rantasul deoparte.

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus,daca se lipeste de maini mai adaugam un pic de faina,daca este prea tare mai punem 1-2 linguri de apa.Este gata cand nu se mai lipeste de maini.
Intindem o foaie cat mai subtire,
Punem peste foaie rantasul,il intindem si impaturim foaia in doua.Cu o rotita zimtata taiem fasii pe lung de 2 cm dupa care taiem si pe lat obtinand astfel patrate din aluat umplute cu rantas.
Le adaugam in oala,pe rand sa nu se lipeasca intre ele,amestecam in oala din cand in cand sa nu se lipeasca nici de oala apoi fierbem la foc mic sub capac 10 minute.Se va scoate una pe o farfurie si se va gusta,daca mai este nevoie se mai lasa la fiert cateva minute.

Unele dintre pachetele se vor desface iar rantasul din ele vor ingrosa ciorba atat cat este nevoie,altele se vor fierbe lipite si vor avea un gust deosebit la masa.

Inchidem focul,presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.
O ciorba ideala si in perioada de post.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu