luni, 16 ianuarie 2017

Prajitura frageda cu mac

Pentru aluat : 

300 gr faina
100 gr margarina
1/2 pachet praf de copt
100 gr zahar pudra
1 vanilie
2 galbenusuri
3 linguri smantana
100 ml lapte
sare

Pentru umplutura : 

250 gr mac
250 gr zahar pudra
1/2 pachet praf de copt
1 vanilie
2 albusuri batute spuma
350 ml lapte
100 gr unt/margarina
1 pudinca de vanilie
coaja de lamaie rasa
sare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus.Daca se lipeste de maini mai punem un pic de faina,daca este prea tare mai punem 1-2 linguri apa.Se pune aluatul deoparte si pregatim umplutura.

Se macina macul,se bat spuma albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul vaniliat si zaharul pudra.Adaugam macul in albusurile spuma.
Punem la infierbantat 300 ml lapte si adaugam untul/margarina.Apoi luam din compozitia cu mac si o amestecam incet in laptele de pe foc ca sa nu faca gogoloase.Lasam sa fiarba 1-2 minute,
Amestecam praful de pudinca cu 50 ml lapte si turnam peste mac,amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Impartim aluatul in doua,intindem prima foaie,o asezam in tava tapetata cu ulei si faina,turnam compozitia de mac,intindem si a doua foaie,facem gauri cu furculita pe toata suprafata ei ca sa nu se umfle la copt si sa se crape,o punem peste mac si coacem in cuptorul preincalzit la foc mic 60 minute.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Frageda si gustoasa.












Un comentariu: