duminică, 7 august 2016

Tort caramelizat cu ananas


Intr-o cratita caramelizam 150 gr zahar si tapetam peretii cratitei cu caramelul obtinut.Lasam la racit.Intre timp pregatim un pandispan din 4 oua.


Se separa ouale.Mixam albusurile spuma cu o 1/2 lingurita sare pentru a nu se taia albusurile.Adaugam 150 gr zahar si mixam pana se intareste spuma.Adaugam galbenusurile,1 praf de copt stins cu o lingura de lapte,1/2 cana de ulei,1 cana de lapte,2 plicuri zahar vaniliat,coaja de lamaie rasa.

Punem mixerul deoparte si continuam cu lingura de lemn incropind usor 2 cani de faina pentru a nu scoate aerul din aluat.Asezam pe fundul cratitei rondelele de ananas si in mijlocul fiecareia cate o visina (proaspata,congelata sau din compot ).Turnam aluatul peste si coacem in cuptorul preincalzit 50-60 minute,primele 5 minute la foc mare apoi dam focul la incet.Nu se deschide cuptorul in primele 25 de minute pentru a nu se lasa tortul.

Se rastoarna cald pe un platou si se lasa la racit.Se poate servi cu frisca deasupra sau cu un toping de vanilie sau fructe de padure.Foarte gustos,va invit sa il incercati cu incredere.

3 comentarii: