miercuri, 11 ianuarie 2017

Briose cu frisca

Avem nevoie de :

3 oua
1 pahar iaurt
1 si jumatate pahar zahar
2 pahare faina
0.5 pahar ulei
sare,zahar vaniliat,o jumatate pachet praf de copt,coaja de la o lamaie

Pentru ornat : 

500 ml frisca ( vegetala sau din lapte)
150 gr zahar
1 vanilie
1 iaurt
1 plic gelatina alimentara
optional colorant alimentar

Pentru umplutura : 

Posibilitatile sunt infinite,de la fructe proaspete la fructe din compot,din dulceata,bucati de ciocolata,Finetti,mac macinat,cacao sau pot fi lasate simple.

Se prepara astfel : 

Se bat / mixeaza albusurile spuma cu zaharul,vanilia si sarea.Se adauga pe rand galbenusurile si mixam in continuare.Adaugam praful de copt stins cu doua linguri de iaurt,iaurtul,uleiul si coaja de lamaie rasa.
Cu lingura de lemn / telul incropim faina incet sa nu scoatem aerul din aluat.
In tava pentru briose punem hartiutele pentru briose si le umplem cu aluat pe trei sferturi.
Adaugam in fiecare optional fiecare ce doreste si ii place , eu am ales de aceasta data sa le fac cu visine din dulceata.
Se coc in cuptorul incins primele 5 minute la foc mare si 45 minute la foc mic.
Din cantitatile de mai sus obtin intotdeauna 24 de briose.

Las la racit si pregatesc frisca pentru ornat.
Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Mixez frisca cu zaharul si vanilia pana se intareste.Adaug iaurtul.Pregatesc gelatina la bain-mare fara sa o las sa fiarba,este gata cand apa devine transparenta.
O torn peste frisca,mai mixez 2-3 minute si ornez fiecare briosa cu poss-ul si forma pentru ornat.
Las la rece 30 de minute,ornez frisca cu bombonele colorate si se pot servi.






2 comentarii: