luni, 24 octombrie 2016

Ciorba de perisoare


Am avut nevoie de :

250 gr pulpa de porc/ceafa pentru cine prefera mai gras
1 ceapa
2 morcovi
2 radacini patrunjel
1/2 telina
1 ardei capia
1 rosie sau 3 linguri bulion
5 linguri ulei
sare,piper boabe,Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume,rozmarin
patrunjel verde /uscat,leustean verde/uscat

Pentru perisoare :

500 gr carne tocata
1 ou
50 gr orez
3 linguri gris
sare,piper macinat,patrunjel verde


Calesc ceapa pana isi schimba culoarea,adaug morcov dat pe razatoare pentru un plus de gust si culoare,sting cu o ceasca de apa fierbinte.

Dau pe razatoare ( sau se taie cuburi ) restul zarzavatului in afara de rosie,se adauga in oala si se lasa la inabusit sub capac 5 minute. Complectam apoi cu apa fierbinte pana umplem oala pe trei sferturi si fierbem 40 de minute la foc mic.

Pregatim perisoarele,amestecam ingredientele pana se omogenizeaza,formam perisoarele cu mainile ude ca sa le dam o forma rotunda ca niste mingiute, Le dam drumul incet in ciorba si fierbem o ora.Condimentam dupa gust.

Dam pe razatoare rosia,o punem in ciorba,daca consideram ca ciorba noastra este prea rara putem adauga si doi pumni de orez,mai fierbem 10 minute,inchidem focul si presaram deasupra patrunjelul si leusteanul taiate marunt.

Se serveste cu smantana si ardei iute.







2 comentarii: