miercuri, 5 octombrie 2016

Supa de mazare cu galusti trecute prin palnie

Ingrediente : 

2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina potrivita
1 ardei (gras,capia,gogosar)
1 ardei iute pentru cine prefera picant
1 rosie
1 ceapa 
400 g mazare (conserva,congelata,proaspata)
sare,piper boabe,Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
1-2 ceasca de ulei
1 lingura de unt

Pentru galusti : 

1 ou
150 g faina
sare 
1 ceasca apa rece

Mod de preparare : 

In oala de ciorba turnam uleiul si calim ceapa taiata marunt.Adaugam un morcov dat pe razatoare si calim mai departe impreuna cu ceapa un minut pentru un plus de savoare .Stingem cu untul ,adaugam si restul legumelor curatate si date pe razatoare ( sau taiate cuburi,dupa preferinte ) ,turnam o canita de apa fierbinte si lasam la inabusit 5 minute.

Dam pe razatoare ardeiul ( numai partea carnoasa,coaja se arunca), adugam ,la fel si rosia. Eu nu am avut ardei asa ca am pus in supa de mazare pasta de gogosari si telina date prin masina de tocat si conservate in sare.Inabusim inca 1-2 minute.

Intre timp am avut la fiert 4 l de apa,cand clocoteste turnam peste legume,adaugam 1 lingurita de piper boabe si fierbem 15 minute.Punem si mazarea,condimentam si mai fierbem 15 minute.

Pregatim aluatul pentru galusti amestecand ingredientele de mai sus,trebuie ca aluatul sa aiba consistenta unei smantani,apoi turnam aluatul intr-o palnie si-l lasam sa se scurga in supa fierbinte.Aluatul trebuie sa se rupa singur la intervale egale de timp,daca este prea tare nu va curge ,daca este prea moale va curge incontinuu si va ingrosa supa.In timp ce trecem galustile prin palnie amestecam intr-una cu lingura in supa ca sa facem loc la galustile noi .
Punem capacul si mai fierbem 5 minute .Stingem focul si adaugam patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste calda.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu