vineri, 30 septembrie 2016

Tocanita de pipote cu vinete tocate

Avem nevoie de :

500 g pipote si inimi de pui
2 cepe
ulei
1 lingura boia de ardei dulce
1 gogosar / ardei capia ( optional un ardei iute pentru cine prefera picant )
1 rosie
sare,piper macinat,Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
foi de dafin,rozmarin
1 vanata coapta,curatata si tocata

Mod de preparare ;

Pipotele si inimile se spala si se lasa in apa rece 30 de minute.Inimile se curata de surplusul de grasime,se taie capacelul de sus,se scot cheagurile de sange,inima se taie in doua.Taiem si pipotele in bucati mai mici,spalam din nou,lasam la scurs.

Calim ceapa pana devine sticloasa,luam cratita de pe foc,lasam uleiul sa se linisteasca si adaugam boiaua ( boiaua adaugata in uleiul care sfaraie se arde si mancarea va fi amara ).Dizolvam boiaua in ceapa calita,adaugam pipotele si complectam cu apa fierbinte cat sa le acopere.
Fierbem 30 minute la foc mic,dam pe razatoare gogosarul / ardeiul,numai partea carnoasa,coaja se arunca,adaugam in tocanita si fierbem in continuare 30 de minute.'
Dam pe razatoare rosia,deasemenea numai partea carnoasa,o adaugam in tocanita si fierbem 1 ora, condimentam,adaugam 2 foi de dafin si un varf de cutit de rozmarin,fierbem la foc mic sub capac.Daca mai este nevoie complectam cu o ceasca de apa fierbinte.

Intre timp coacem vanata,o curatam si o lasam la scurs dupa care se toaca ca pentru salata de vinete. Se gusta pipotele daca sunt fierte si se lasa pe foc cat este necesar.Cand consideram ca sunt facute se adauga vinetele tocate si se mai tine pe foc 5-10 minute.

Se serveste cu mamaliguta calda,cartofi piure sau paste.  Pofta buna !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu