marți, 13 septembrie 2016

O alta reteta care ne face deliciul acestei ierni este cea de

Salata asortata in maioneza de mustar

Avem nevoie de :
1 kg morcovi
1 kg gogonele
1 kg gogosari
1 kg ardei capia
1 kg ceapa
1 kg ardei verzi si rosii
400 gr mustar
500 ml ulei


Pentru marinata :
750 ml apa
250 ml otet
250 gr zahar
3 linguri de sare mare


Se fierbe marinata 10 minute la foc mic.Intre timp am taiat marunt toate ingredientele,intai adaug morcovul in marinata si il fierb cca 35 de minute pentru a nu ramane tare.Apoi fierb pe rand restul ingredientelor cate 15 minute,le scot cu o paleta intr-un vas.Penultimul ingredient sunt gogonelele si ultimul ceapa.

Le las la racit (pana a doua zi) si pregatesc o maioneza din 400 gr mustar si 500 ml ulei.Se amesteca cu legumele fierte si racite,se pune in borcane,se inched si se pastreaza la loc uscat si rece.

Marinata se arunca,iar preparatul nu necesita sterilizare deoarece mustarul contine conservant care va conserva si salata.Se va consuma la aperitive,sendviciuri,fripturi reci sau calde.
Delicioasa !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu