joi, 8 septembrie 2016

Va prezint o prajitura draga noua,este usor de preparat iar rezultatul este fabulos !

Prajitura rasturnata cu mere si frisca


Avem nevoie de :
 1.5 kg mere + 1 cana de zahar
6 oua
1 cana zahar
1 zahar vaniliat
1 praf de copt
6 linguri ulei
1 varf de cutit de sare
coaja de la o lamaie rasa
1 cana si jumatate faina
1 pachet de margarina sau unt
biscuiti
gris
scortisoara (optional)


Pentru ornat 1 l de frisca lichida


Mod de preparare :

Merele se spala,nu se curata,se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu 1 cana de zahar 20 de minute.Intre timp pregatim pandispanul,batem spuma albusurile cu sarea,adaugam zaharul,galbenusurile pe rand,zaharul vaniliat,praful de copt stins cu 1 lingura de lapte sau zeama de lamaie,uleiul.

Cu lingura de lemn incorporam incet faina ca sa nu scoatem aerul din blat. Tapetam tava cu margarina (untul) asezam pe fundul tavii biscuitii,presaram o mana de gris,punem merele calite,adaugam scorisoara pudra(optional),din nou presaram cu gris si turnam pandispanul.

Se coace in cuptorul preincalzit 5 minute la foc mare si 55 minute la foc mic.Cand scoatem tava din cuptor asezam deasupra ei o tava mai mare si rasturnam prajitura astfel incat biscuitii sa fie deasupra.Lasam la racit.Mixam frisca si ornam prajitura cu possul.Eu am folosit frisca din lapte astfel prajitura mea a avut o savoare deosebita.Se poate pregati aceasta reteta si cu branza dulce de vaci sau urda dulce.
Deasemenea in loc de frisca se poate orna cu glazura de ciocolata,fiecare dupa preferinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu