marți, 13 septembrie 2016

Supa clara de carne


Imi place sa alternez supele cu ciorbe,dupa cateva ciorbe care au facut deliciul familiei totdeauna ii vine randul unei supe clare de carne.Supa mea este din carne de pui,un pic de vita si neaparat doua oase cu maduva.Dupa ce strecor la sfarsit supa prajesc doua felii de paine,le ung cu usturoi si pun maduva care se topeste si este o bunatate.Ok recunosc,gandul imi sta mai mult la painea prajita decat la supa in sine care pentru familia mea este pe locul unu in topul preferinetelor.


Spal carnea,doua pulpe de pui,un spate de pui,piept,doua aripi,o bucata de rasol de vita si doua oase cu maduva.Las carnea la inmuiat ca apa rece sa traga sangele,o pun intr-o oala mare ,acopar cu apa si pun la fiert.Spumuiesc supa iar cand clocoteste o las sa fiarba la foc mic o ora.

In acest timp curat 5 morcovi,2 radacini de patrunjel,o jumatate de telina,1 ardei ( gras,capia),1 ardei iute cui ii place,2 cartofi.Tai legumele in doua pe lung in afara de cartofi pe care ii las pentru mai tarziu si le pun in supa.Adaug 1 lingura de piper boabe,sare dupa gust,Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume si las sa fiarba la foc mic inca o ora.Adaug cartofii intregi si mai fierb 20 minute.Curat 4-5 catei de usturoi,ii adaug supei,potrivesc de sare,mai fierb 5 minute si inchid focul.Strecor supa fierbinte.

Servim cu taitei subtiri,legumele fierte si carnita fiarta.Pentru un plus de savoare se poate taia in farfurie un catel de usturoi sau/si presara piper macinat si verde de patrunjel.
Din legumele fierte si carnita din supa putem prepara un pateu de casa delicios.

Cu mixerul vertical zdrobim legumele si carnea pana obtinem o pasta.Daca adaugam 1-2 linguri de supa cat maruntim va merge mai usor.Punem 1 ou fiert,2 linguri de unt,1 lingura de mustar,piper macinat.Se serveste pe paine prajita la micul dejun cu ceai cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu