marți, 13 septembrie 2016

O reteta ce am preparat-o prima data anul trecut si care ne-a placut atat de mult incat o portie nu ne ajunge si anul acesta a trebuit sa fac doua.

Gogosari in sos de rosii



Avem nevoie de
5 kg gogosari
500 ml otet
500 gr zahar
350 ml ulei
2 linguri sare mare
2 linguri piper boabe
7-8 foi de dafin
800 ml bulion
(+ 50 ml otet,+50 gr zahar,+1 lingura sare)





Gogosarii se spala se scot cotoarele si se taie felii.Se pun toate ingredientele intr-o oala in afara de gogosari si in afara de ingredientele de rezerva(cele cu +).Se fierbe la foc mic 15 minute.Se oparesc gogosarii pe rand in marinata fierbinte 5 minute.Se scot cu paleta intr-un vas si se lasa la racit apoi se pun in borcane,se taseaza ca sa nu ramana goluri de aer.Se adauga ingredientele care apar cu + in sosul de rosii pentru ca marinata sa-si recapete consistenta.Se toarna peste gogosari pana se umplu borcanele,se inchid ermetic,se fierb la bain-mare 30 minute.Se tin in paturi pana se racesc.Se depoziteaza la loc rece si uscat.Dupa desfacere se tine la frigider.Ce ne-a placut la aceasta reteta este ca se poate consuma si sosul,nu se arunca ca la gogosarii simpli in otet.


3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si noua ne place mult,o portie nu ne ajunge asa ca pun pentru iarna doua,cred ca la anul trei ca a inceput sa-i placa si mezinului :)

      Ștergere
    2. Si noua ne place mult,o portie nu ne ajunge asa ca pun pentru iarna doua,cred ca la anul trei ca a inceput sa-i placa si mezinului :)

      Ștergere